De basis van een sterk bedrijfsimago

Promeco NV was sinds de opstart in 1995 gespecialiseerd in en gekend voor de A tot Z ontwikkeling en uitwerking van nationale en internationale collecties voor getrouwheidsacties in de retail sector.

Tegelijk was Promeco al volop bezig met het ontwikkelen van innovatieve technologieën, die de basis vormden voor het lanceren van eigen merken op de internationale markt, waaronder Sanodegusto en 30seven.

De Novaheat technologie is een verwarmtechnologie die in het textiel van het huismerk 30seven® verwerkt wordt, terwijl de TempControl technologie een verwarm- en koeltechnologie is die geïntegreerd wordt in het serveergerei van het tweede huismerk, Sanodegusto.
Hierdoor werd de naam Promeco officieel geassocieerd met innovatie, waarbij het teweegbrengen van vernieuwing nog steeds een dagelijkse drijfveer vormt.

“Het innovatieve karakter van deze West-Vlaamse onderneming bleef niemand onopgemerkt:
Promeco behaalde maar liefst 4 innovatie awards voor het revolutionaire TempControl concept.”


Het dynamisch heden

Mee evolueren met de markt betekende voor Promeco een overgang van getrouwheidsacties in de retail sector naar het winnen van het vertrouwen van de internationale online consument.

Promeco speelt tijdens de uitwerking van haar collecties altijd in op bestaande en opkomende trends in de markt. Enkele jaren geleden werd het duidelijk dat het tijd was om in te spelen op de toen opkomende en nu overheersende trend, zijnde e-commerce. De horizon werd volledig verlegd en verbreed: de online verkoop van eigen merken en merken onder licentie werd de hoofdactiviteit, aangevuld door retail verkoop.

De jarenlange expertise van de A tot Z uitwerking van collecties wordt vandaag toegepast op zowel innovatieve huismerken als hoogstaande merken onder licentie. De merken focussen op productcategorieën als kookgerei (Qulinart by Brandt en Sauter), keukengerei (Sabatier, Purewood en Sanodegusto), interieur (CXL by Christian Lacroix, Cacharel, Chevignon) en fashion (Lamarthe, 30seven).

Een intern team van experten wordt aangevuld door sterke en vertrouwde nationale en internationale partners. Hierdoor wordt een kwalitatieve globale aanpak van collecties gegarandeerd van idee tot uitwerking: ontwikkelen van nieuwe concepten, sourcen van de gepaste leveranciers, marketing, verkoop en logistieke opvolging naar de klant.